T A O Z S E N
Feng-Shui 64 Baguás Iránytű Iskola
Feng-Shui Lakberendezés , Asztrológia, Sorselemzés, Radiesztézia

 
   

Sándor László
Asztrológus, Feng-Shui mester weboldala
06-70-630-8880
Minden jog fenntartva!

L é l e k m e l e n g e t ő

 

 Feng-Shui oktatás 73

"Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk"
Ernest Hemingway

 

 Feng-Shui tanfolyam 52

"Aki örül, az még nem feltétlenül boldog, de aki boldog, az mindenképpen örül is. (...) A boldogság azonban nem az öröm kiteljesedése vagy a szenvedés tökéletes hiánya, hanem a szeretet beteljesedése."
Nádas Péter

 

 Radiesztézia védelem 65
"

Ha az igazságot akarod birtokolni, a tanításokat csak segítségül használhatod, önmagad mélyén kell rátalálnod."
Weöres Sándor

 

 Földsugárzás védelem 52
"

Ragadj meg minden körülményt, mondj magadénak minden vétket, oszd meg örömödet, elmélkedj minden titkon, képzeld magad mindenki helyzetébe, bocsáss meg minden sértést (beleértve a sajátodat is), gyógyíts meg minden szívet, tiszteld minden egyes embert igazát."
Neale Donald Walsch

 

 Feng-Shui tanfolyam 28

Minden dolog benne van a kezdő pillanatba: derűlátás, hit, eltökéltség, ártatlanság., elkötelezettség!

 

 

 Feng Shui tanfolyam 49

Télen a fák elhullajtják a leveleiket. Van, amelyiket ki is dönti egy vihar, de a legtöbb türelmesen áll, és tűri sorsát. Állnak, és várnak, nem aggódnak, növekedésük ereje látszólag megtorpant. Belül azonban rügyek fejlődnek észrevétlen.

 

 Földsugárzás tanácsadás 11

"Lehet, hogy csak ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelented a világot."
Gabriel García Márquez

 

 Feng Shui oktatás 20

Sem a víz, sem a Hold nem erőlködik azért, hogy a tükörkép megjelenhessen. A meditációnak is ugyanilyen természetesen és azonnal kell elindulnia.

 

 Földsugárzás tanácsadás 69

Akik csak a mának élnek, gyakran nem törődnek sem az előzményekkel, sem a következményekkel.

 

 Radiesztézia védelem 74

Csak az tudja elérni a szellemit, aki összeveti a mindennapi dolgokat.

 

 Radiesztézia felmérés 74

A múltban azért ünnepeltek, hogy erősítsék, a közösséget összetartó kötelékeket.

 

 Feng Shui tanfolyam 87

"Illatok, édes ízek,
de jó most elfeledni, hogy
Az élet rút és vad dolog."
Tóth Árpád

 

 Feng-Shui tanácsadás 49

"Amikor valaki csalódást okoz, választhatsz: elkezdheted kritizálni, sértegetni és zavarba hozni, vagy pedig megpróbálhatod helyre hozni a problémát."
emAndrew Matthews

 

 Feng Shui tanácsadás 9
"

A csönd és a nyugalom nem fejleszti a jellemet. Csak a szenvedés és a megpróbáltatás nyomán erősödik a lélek, tisztul az éleslátás, támad fel az ambíció és jön el a siker."
Helen Keller

 

 Radiesztézia felmérés 69
Kezdetben, minden dolog reményteli.

 

 Földsugárzás felmérés 98

"Egy állhatatos ember a sorsban hisz, a szeszélyes ember a véletlen esélyben."
Benjamin Disraeli

 

 

 Feng-Shui oktatás 50

Életünk minden pillanatában egyik lábunk a tündérmesék földjén, másik lábunk pedig a mélységes szakadék szélén áll.

 

 Radiesztézia felmérés 96

"A gyermekek akkor a legkomolyabbak, amikor játszanak. Olyankor tanulják, hogy mi is az élet."
Buton Michel

 

 Radiesztézia tanácsadás 27

A helyes odaadás nem fejetlen rohanást jelent, állhatatosságot is igényel.

 

 Feng-Shui tanácsadás 22

Fel kell ismernünk, hogy hiedelmeinknek megvan az a képessége, hogy egy szempillantás alatt beteggé vagy egészségessé tegyenek bennünket.

 

 Földsugárzás tanácsadás 89

A legjobb vezető háttérben marad, irányít, de nem vonja a személyére a figyelmet.

 

 Földsugárzás tanácsadás 83

Bizalommal és várakozással telve nézünk fel szüleinkre, tanítóinkra és vezetőinkre. Az ő felelősségük, hogy vezessenek, tanítsanak minket, sőt, még helyzetünket is értékeljék időnként helyettünk, ha mi magunk bizonytalankodunk. Végső soron az a feladatuk, hogy elvigyenek bennünket addig a pontig, ahonnan már továbbnavigálhatunk azzal a bölcs döntésképességgel, amit segítettek kifejleszteni.

 

 Radiesztézia védelem 8

"A szeretet az egyetlen ésszerű és kielégítő válasz az emberi létezés problémájára."
Erich Fromm

 

 Radiesztézia védelem 84

Minden nagy és sikeres vezető, minden olyan ember, aki sikert ér el az élet bármely területén, tisztában van víziója folyamatos követésének erejével, még akkor is, ha az elérés hogyanjának a részletei nem világosak.

 

 Radiesztézia tanácsadás 63

Ne sajnáljuk az időt a szépség csodálatára az állandótlanság közepette.

 

 Feng-Shui oktatás 58

Gyere Angyal, mert szükségem van rád. Érezni szeretném a kezed bársonyát: Ahogy lágyan fáradt arcomhoz ér, Oly szelíden, ahogy egy sóhaj útra kél. Gyere és hozd el a szívembe a Fényt, Meggyötört lelkemnek adj újabb reményt! Gyere és suttogj nyugtató szavakat, Míg bennem a bánat végleg elapad! Gyere, hogy láthassam szelíd mosolyod, Melyből a szeretet fénye rám ragyog! Gyere és maradj itt addig velem, míg lelkem megnyugszik és visszatér a hitem! Míg végre én is elhiszem, Hogy az Élet még szép lehet, S hogy a Szeretet győzelmet arathat.

 

***** Feng-Shui felmérés & tanácsadás : 2000 Ft/szoba + kiszállás + áfa ***** Radiesztézia/Elektroszmog felmérés & tanácsadás 1000 Ft/ szoba + kiszállás + áfa *****

 
Feng Shui Radiesztézia Asztrológia
 

Virágok, Növények, Kertészet, Növény dekoráció

 
 


A növények a környezetünkben két helyen jelennek meg:
1./ lakó vagy munka környezetünk
2./ kertünk
A Feng-Shui a növényeket nagyon fontosnak tartja, ugyanis, a növények által CSI-ben gazdagabbá tudjuk tenni lakó és munka környezetünket, továbbá a kertünket. A Feng-Shui szerint a CSI-ben gazdagabb helyek kedvezőbbek az ember számára. A növényeknek köszönhetően vidámabb és ünnepélyesebb lehet otthonunk és kertünk. Ismerkedjen meg a növényekkel és gondozásukkal, hogy szebbé, látványosabbá és CSI-ben gazdagabbá tudja tenni a lakó vagy munka környezetét, kertjét.Virág-dísznövény

Sudár Bársonyvirág

Targetes Erecta

A Sudár Bársonyvirág talán a legközismertebb valamennyi előszeretettel ültetett kerti ágyásnövény közül. A növény sűrű, sötétzöld levéltömegéből emelkednek ki a gyakran hatalmas virágfejek. A gyönyörű virágok esővel, széllel dacolva virítanak. A Tagetes Erekta és a vele közeli rokonságban álló Tagetes Patula fajoknak az utóbbi években számtalan hibridjét nemesítették ki, és különböző változataikat más-más nevek alatt árusítják. A növények fajtától függően 37-90 cm magasra nőnek. A Sudár Bársonyvirág napon és félárnyékban is jól érzi magát, s virágai meleg, fénylő sárga és narancssárga árnyalataival remekül alkalmasak az udvar egy-egy unalmasabb szögletének felvidítására. Jól tűri a szelet, és erkélyen illetve a kisebbre növő fajták az ablakba helyezett virágládában is kitűnően nevelhetők. A tavasszal elvetett magokból virágzó, kissé fanyar illatú cserepes növényeket nevelhet. Mivel egynyári növények, az első fagyok beállta után kidobhatja őket.

Hőmérséklet:
Ezek a növények nem fagytűrők, de 5°C hőmérsékletig jól bírják a hideget. A magoknak a csírázáshoz 21-24°C-ra van szükségük.

Napfény:
Közvetlen napfényben vagy félárnyékban nevelje. Szobanövényként ne tegye ki a tűző déli nap hevének.

Öntözés:
A virágtartóban nevelt növényeket bőségesen locsolja, de két alapos öntözés között hagyja a talaj felszínét kiszáradni. A beállt növényeknek nyáron napi kétszeri alapos öntözésre is szükség lehet. Öntözze őket kora reggel és este, amikor a nap heve már alábbhagyott.

Páratartalom:
Ezeknek a szabadban (vagy a lakásban hűvös helyen) nevelhető növényeknek nincs szükségük párásításra.

Tápoldat:
A Sudár Bársonyvirágot nyáron és ősszel legalább tíznaponta tápoldatozza.

Ültetés:
Nevelje a növényt jó vízelvezető, földalapú ültető közegben. Ha tőzegalapú keveréket használ, ügyeljen a rendszeres öntözésre. Az elhervadt vagy rothadó virágokat rendszeresen csipkedje le, hogy a növény a nyári hónapokban folyamatosan virágozzék.

Levél-dísznövények

Vénuszhajpáfrányfa

Didymochlaena Truncatula

Ez a szokatlan külsejű páfrány a Dél-Afrikában található Natal tartományból származik. Bőrnemű, zöldesbarna leveleinek széle durva tapintású. A páfrányok többségével ellentétben a Vénuszhajpáfrányfa nevelése nem könnyű. A legjobban párás, árnyékos télikertben, (kezdetben) floráriumban vagy üvegben nevelhető. Ha sikerül eleget tenni a meglehetősen kényes növény igényeinek, 1-2 méter magasra is megnőhet. Levelei 90 cm hosszúra fejlődnek.

Hőmérséklet:
Ennek a páfránynak egész évben magas hőmérsékletre van szüksége, ezért biztosítson a számára legalább 18°C-os meleget. 30°C körüli hőmérsékletnél már igen fontos a megfelelő páratartalom biztosítása. Huzatos helyre ne tegye.

Napfény:
Fontos, hogy árnyékos helyen, fél- vagy teljes árnyékban tartsa. Óvja a közvetlen napsütéstől. Cserepét hetente forgassa el negyed fordulattal.

Öntözés:
A növekedési időszakban bőségesen öntözze a növényt, de egyszerre ne öntsön túl sok vizet a talajra. Késő ősztől kora tavaszig a növekedés ütemétől függően kevesebb vizet adjon. Ez alatt az idő alatt két öntözés közt hagyja a talajt teljesen kiszáradni.

Páratartalom:
Mivel a Vénuszhajpáfrányfa nem bírja a száraz levegőt, állítsa a cserepét nedvszívó agyagkaviccsal rakott tálcára, és a tálcát folyamatosan tartsa feltöltve vízzel. Kisebb példányok szépen fejlődnek floráriumban vagy üvegben tartva.

Tápoldat:
A beállt növényt félévente tápoldatozza fele erősségűre higított levéldísznövényhez való műtrágyával.

Ültetés:
A cserepét kinőtt növényt tavasszal ültesse át tőzegalapú ültető közegbe. Szórjon a cserép aljába 2 cm vastagságban összetört faszenet, hogy az állandó nedvességet igénylő cserepes növények gyakori problémáját, a talaj savanyúvá válását megelőzze. Nagyméretű növényeknél felszíni talajcserét alkalmazzon. Átültetésnél ügyeljen rá, hogy az új talajban pontosan az eredeti magasságban álljon a növény. Ha túl mélyre ülteti, a szár elrothadhat.

Kertészeti ötletek

Angyaltrombita bűbáj


Az Angyaltrombita (Brugmansia x Candida) Közép Amerikában őshonos, gyorsnövésű, fél-fagytűrő cserje, amely erős illatú, lecsöngő trombita alakú virágokat hajt és hűvös, félárnyékos helyen érzi jól magát. Az Angyaltrombita nagyon mohó növény, a növekedési időszak alatt sok vizet és tápanyagot igényel. Kezelje évelőként a növényt a nyár végén a virágzás befejeződésével alaposan vágja vissza a csupasz szárakat, és a lakásban teleltesse át. Bár szemet gyönyörködtető látványt nyújt, az Angyaltrombita mérgező, tartsa tőle távol a gyerekeket és a háziállatokat.
Hozzávalók:
 • Virágtartócserép
 • Cserépdarabok
 • Ültetőközeg
 • Ültetőkanál
 • Növény:
 • Brugmansia x Candida

 • Előkészítés, ültetés:
  1./ lépés:
  Fontos megakadályozni, hogy a talaj kimosódjon a virágtartóból, ezért a virágtartó aljára helyezzen el néhány cserép törmeléket. Ezt követően, töltse fel a virágtartót földdel, de arra vigyázzon, hogy a cserép teteje és a föld feltöltése között legalább 5 cm magas szabad tér maradjon. Készítsen mélyedést a gyökérlabda számára.
  2./ lépés:
  Helyezze a cserjét a korábban kialakított mélyedésbe. Töltse meg a cserepet földdel, majd nyomkodja le. A cserjét növekedésének megfelelően ültesse át egyre nagyobb virágtartóba, amíg el nem éri kifejlett nagyságát.

  Növény dekorációs ötletek

  Növénydekorációs ötlet

  Vannak olyan esetek, amikor a száraz gallyak látványosan tudják elegánssá varázsolni a szoba egy részét. Tudjuk, hogy a Feng-Shui az élő növényeket kedveli. A képen jó példa látható arra, hogy a tartós száraz ágakat, élő virág kompozícióval is kiegészíthetjük. Így megfelelhetünk a Feng-Shuinak is és mégis különleges lakberendezési hatást is létrehozhatunk, a száraz ágak segítségével. Az élő növényeket azért favorizáljuk a Feng-Shuiban, mert fontos számunkra a CSI gyarapítása. Áthidaló megoldást kínál a Kristály-Teknőc használata, ami CSI-ben gazdagítja a környezetet és egyben a földsugárzások ingerlő hatását is megszünteti. A képen látható száraz ágakhoz, vagy érdekes levél formájú, vagy gömbtermésű egzotikus szárított ágakat különlegességekkel is foglalkozó virágboltokban szerezhet be. A szárított növényeket tartósabbá teheti, ha hajlakkal lefújja.

  M.I.K.M.P.

  Támogatók

  FACEBOOK
  Amaryllis Decor


  Lang Viktória
  Enterior


  Vanilla Day Spa

  Sárik Péter
  Jazz Zenész


  Medical Taping
  Izület és Izom
  Ragasztás


  Feller Adrien
  PanArom
  Natúrkozmetika


  Barkó Judit
  Kommunikációs
  Tréning


  Egyiptomi Főpapok
  Jóstemploma


  FACEBOOK
  Gestalt Asztrológia


  FACEBOOK
  LUCAVIZIO
  Vizuális Műhely


  FACEBOOK
  PanArom
  Natúrkozmetika


  FACEBOOK
  Vanilla Day Spa


  Amaryllis Decor

  FACEBOOK
  Műkedvelő Hedonista


  BLOG
  Lang Viktória
  Enterior


  Gestalt Asztrológia

  BLOG
  Műkedvelő Hedonista


  FACEBOOK
  Davidato Asia